Fri nattverd – fri fra hva?

Vi samtaler om begrepet fri nattverd og flere problemstillinger rundt nattverdsfeiringen. Hva kan vi fri oss fra uten å miste den sikre trøsten i nattverdens sakrament? Hvordan bør vi stille oss til ulike skikker rundt nattverdsfeiringen?


One Reply to “Fri nattverd – fri fra hva?”

  1. Arnstein Vada

    Jeg er ikke fagteolog. Jeg er pinsevenn, men har et forhold til dåp som tilsier at barnedøpte ikke skal gjendøpes og at dåp av barn er like fullverdig som udøpte voksne. Nattverd mener ikke er noen embetshandling. Derfor er det galt at du skal ha teologisk embetseksamen for å forrette nattverd, Det er bare rester av konventikkeplakaten der bare prester kunne forkynne Guds ord. Hvor i Bibelen står det at du skal ha embetseksamen? Derfor mener jeg at alle troende kan komme sammen og dele natverd. Hvor står det at du skal være prest for å gjøre det. Jeg er sosionom av yrke og har lite greie på teologi. Min tro er enkel. Jeg tror på frelse ved troen alene. Så får heller teologene krangle om detaljer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *